söndag 3 januari 2016

Jordärtskockssoppa med baconströssel

Nu börjar jag känna mig lite mätt på jul. I dag plockar jag ner det mesta i dekorationsväg. Belysningen får vara kvar till nästa helg, men då får även den åka ner i lådan igen.
I dag delar jag med mig av ett av mina favoritrecept. Den här soppan passar lika bra till förrätt som till middag. Det går även bra att byta ut baconet mot någon kryddig korvsort.  
Ingredienser till 4 portioner: 
300 g jordärtskockor
300 g potatis
½ hönsbuljongtärning
2½ dl grädde
2 dl mjölk
salt & vitpeppar
bacon till "toppingen"

Gör så här:
Börja med att skala potatis & jordärtskocka, skär de i mindre bitar och låt de koka i 2½ dl vatten tillsammans med buljongtärningen. När de blivit mjuka är det dags att mixa soppan slät.
Tillsätt sedan grädden och mjölken och låt soppan få sjuda lite på spisen. Smaka av med salt & peppar.
Skär ner baconet i lagom stora bitar och fräs på det tills det blir knaprigt.
Servera soppan med ett grovt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar