onsdag 20 januari 2016

Frozen cheesecake

Frozen cheesecake är den godaste efterrätten man kan göra. Dessutom är den superenkel att göra. Nedan kan du se hur jag brukar göra.

Ingredienser till cirka 4 port:
3 ägg
100 g Philadelphia
3 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
5 Digestivekex

Gör så här:
 
Börja med att ta fram samtliga ingredienser och tre skålar.
Dela upp de olika ingredienserna enligt receptet.
Skål 1: 
3 dl vispgrädde
3 tsk vaniljsocker
Skål 2:
3 äggulor
100 g Philadelphia 
2 dl socker
Skål 3: 
3 äggvitor

Vispa samman ingredienserna i sina skålar. Äggvitorna ska bli till ett hårt skum.
Nu ska du blanda ner skål 1 i skål 2 och se till att det blandas ordentligt. 
Det sista du gör är att försiktigt vända ner skål 3 i smeten.
Smula cirka fem Digestivekex i botten av formen. Jag brukar använda folieformar när jag gör den här efterrätten. En sats räcker till en folieform. Häll sedan på smeten och ställ den minst 5 timmar i frysen. Den här efterrätten är perfekt att förbereda någon eller några dagar innan den ska ätas. 
Så här ser det ut. Till höger har jag smulat ner kexen i botten. I den till vänster har jag även hällt på själv smeten. Nu är det bara att sätta på locket och låta stå i frysen minst 5 timmar. Vill bara nämna att en sats räcker till en form. Här gjorde jag dubbelsats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar