fredag 1 januari 2016

Currysås

När jag var ung så trodde jag att det här med att koka egen sås var förknippat med livsfara och katastrof. Därför köpte jag ofta de tråkiga pulversåserna, tills dess att jag en dag kom på att jag skulle prova att göra egen sås. Nu köper jag otroligt sällan (aldrig) pulversåser. Det är extremt enkelt att göra såsen själv och det blir bra mycket godare! Den här currysåsen brukar jag servera till ungskyckling och jasminris. Barnen brukar uppskatta att få majs och tomater till i grönsaksväg.
4 portioner:
3 msk smör
2 tsk curry
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 hönsbuljontärning
ljus Maizenaredning
ev. salt & peppar

Gör så här: 
Fräs curryn i smöret och tillsätt sedan grädde och mjölk, smula samtidigt ner buljongtärningen och låt sjuda i ca 10 min. Red såsen med Maizena till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
Nu är såsen redo att serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar